Wat is een virtuele assistent?

Een virtuele assistent is een assistente die online ondersteunt met taken in jouw bedrijf. Dit kunnen zeer uiteenlopende taken zijn; dat kan van een volledige administratie tot aan kleine losse taken zijn. Dit bepaal je vaak zelf, omdat je zelf ook het beste weet welke taken je niet leuk vindt om te doen, en die jou onnodig veel tijd kosten. Tijd die jij beter kunt besteden.

Waarom zou ik een VA inhuren

Iedereen wil groeien met zijn bedrijf, maar als je alles bij jezelf houdt, dan heb je een maximaal aantal uren die je kunt besteden aan groei. Want naast groei, ben je ook bezig met allerlei uitvoerende taken in je bedrijf. Bij veel ondernemers blijft de groei daarom stagneren omdat de focus meer ligt op deze uitvoerende taken. Zonde, want als je enkele taken uitbesteedt, heb je meer vrije tijd over voor groei. En misschien wil je gewoon meer vrijheid, dus minder uren maken en daarvoor meer tijd voor jezelf of je gezin; ook dan is uitbesteden van taken de sleutel tot meer vrijheid.

Bovendien is het een groot voordeel dat je geen werknemer hoeft aan te nemen en dat je enkel betaalt voor de afgenomen uren/diensten.

Kan ik alles uitbesteden?

In principe is alles uit te besteden aan een virtuele assistent. Echter, elke virtuele assistente heeft haar eigen expertises, waar ze echt in uitblinkt. Mijn expertises liggen vooral online op het gebied van taal/schrijven, klantenservice, alles omtrent webwinkels en blog websites en het bouwen van websites (deze site is volledig door mijzelf gemaakt). De diensten die je op deze website vindt, sluiten daarop aan.